Stichting Het Vergeten Kind

Stichting Het Vergeten Kind is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie.

Doneer direct

Stichting Het Vergeten Kind

De stichting werd opgericht om deze kinderen te ondersteunen en te zorgen dat zij de liefde, aandacht en kansen krijgen die zij verdienen. Het Vergeten Kind streeft naar een veilige en stabiele omgeving voor alle kinderen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Wat doet Stichting Het Vergeten Kind?

Stichting Het Vergeten Kind voert verschillende activiteiten uit om hun doelstellingen te bereiken:

  • Kleinschalige Vakantieparken en Activiteiten: De stichting organiseert vakanties, dagjes uit en activiteiten voor kinderen die opgroeien in opvanglocaties, pleeggezinnen of andere zorginstellingen. Deze uitjes bieden de kinderen ontspanning en positieve ervaringen buiten hun vaak stressvolle thuissituatie.
  • Verbetering van Leefomstandigheden: Het Vergeten Kind werkt aan het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen in opvanglocaties. Dit omvat het renoveren en inrichten van speel- en leefruimtes zodat kinderen in een prettige en veilige omgeving kunnen opgroeien.
  • Voorlichting en Bewustwording: De stichting voert campagnes om het bewustzijn te vergroten over de problematiek van vergeten kinderen in Nederland. Ze streven ernaar om het publiek, beleidsmakers en professionals te informeren en te motiveren om actie te ondernemen voor deze kwetsbare groep.
  • Lobby en Beïnvloeding: Het Vergeten Kind zet zich in voor beleidsveranderingen die de situatie van kwetsbare kinderen verbeteren. Ze werken samen met overheden en andere organisaties om wet- en regelgeving aan te passen en te zorgen voor betere ondersteuning en voorzieningen.
  • Ondersteuning en Advies: De stichting biedt directe ondersteuning en advies aan kinderen en hun verzorgers. Ze helpen bij het navigeren door het zorgsysteem en bieden begeleiding om de kinderen de best mogelijke kansen te geven.

Doneren aan Stichting Het Vergeten Kind

Doneren aan Stichting Het Vergeten Kind is eenvoudig en kan op verschillende manieren. Hier zijn de belangrijkste opties:

  • Eenmalige Donatie: Via de website van Het Vergeten Kind kun je eenmalig een bedrag naar keuze doneren via een beveiligde betaalomgeving.
  • Periodieke Donatie: Je kunt ervoor kiezen om regelmatig (bijvoorbeeld maandelijks of jaarlijks) een bedrag te doneren. Dit kan ook via de website ingesteld worden.
  • Nalaten en Legaten: Je kunt Stichting Het Vergeten Kind opnemen in je testament en een deel van je nalatenschap aan de organisatie schenken.
  • Sponsoring en Partnerschappen: Bedrijven en organisaties kunnen ook sponsoren of partnerschappen aangaan met Het Vergeten Kind om hun werk te ondersteunen.
  • Acties en Evenementen: De stichting organiseert regelmatig evenementen en acties waaraan je kunt deelnemen om geld in te zamelen en bewustwording te vergroten.

Stichting Het Vergeten Kind speelt een essentiële rol in het ondersteunen en verbeteren van het leven van kwetsbare kinderen in Nederland. Door middel van activiteiten, verbetering van leefomstandigheden, voorlichting, lobbywerk en directe ondersteuning dragen ze bij aan een veilige en stabiele toekomst voor deze kinderen. Doneren aan Het Vergeten Kind kan op verschillende manieren, variërend van eenmalige giften tot nalatenschappen, waardoor iedereen kan bijdragen aan het belangrijke werk dat zij doen.

Bezoek de website

……………………………………………………………………………………………………………………….