Nederlandse Brandwondenstichting Stichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting is een organisatie die zich inzet voor mensen met brandwonden in Nederland.

Doneer direct

Nederlandse Brandwondenstichting Stichting

Sinds de oprichting in 1971 streeft de stichting ernaar om de beste zorg en ondersteuning te bieden aan brandwondenslachtoffers, hun familie en verzorgers. Ze richten zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met brandwonden door middel van onderzoek, preventie, zorg en voorlichting.

Wat doet de Nederlandse Brandwondenstichting Stichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting voert verschillende activiteiten uit om hun doelstellingen te bereiken:

  • Onderzoek: De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en verzorging van brandwonden. Dit onderzoek richt zich op het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, het verbeteren van bestaande technieken en het bevorderen van genezing en herstel.
  • Preventie: Ze organiseren preventiecampagnes om brandwonden te voorkomen. Deze campagnes richten zich op het vergroten van het bewustzijn over brandveiligheid en het aanleren van veilige gedragsnormen, zowel thuis als op het werk.
  • Zorg en Ondersteuning: De Nederlandse Brandwonden Stichting biedt directe ondersteuning aan brandwondenslachtoffers en hun families. Dit omvat psychologische hulp, revalidatieprogramma’s en advies over de verzorging van brandwonden.
  • Voorlichting en Educatie: De stichting verzorgt voorlichting en educatie aan zowel het algemene publiek als professionals. Ze ontwikkelen educatieve materialen en organiseren trainingen en workshops om kennis over brandwonden en brandpreventie te verspreiden.
  • Lobby en Beleid: De organisatie zet zich in voor betere wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid en de zorg voor brandwondenslachtoffers. Ze lobbyen bij beleidsmakers om ervoor te zorgen dat brandwondenzorg een prioriteit blijft.

Doneren Nederlandse Brandwonden Stichting

Doneren aan de Nederlandse Brandwonden Stichting is eenvoudig en kan op verschillende manieren. Hier zijn de belangrijkste opties:

  • Eenmalige Donatie: Via de website van de stichting kun je eenmalig een bedrag naar keuze doneren via een beveiligde betaalomgeving.
  • Periodieke Donatie: Je kunt ervoor kiezen om regelmatig (bijvoorbeeld maandelijks of jaarlijks) een bedrag te doneren. Dit kan ook via de website ingesteld worden.
  • Nalaten en Legaten: Je kunt de Nederlandse Brandwonden Stichting opnemen in je testament en een deel van je nalatenschap aan de organisatie schenken.
  • Sponsoring en Partnerschappen: Bedrijven en organisaties kunnen ook sponsoren of partnerschappen aangaan met de Nederlandse Brandwonden Stichting om hun werk te ondersteunen.
  • Acties en Evenementen: De stichting organiseert regelmatig evenementen en acties waaraan je kunt deelnemen om geld in te zamelen en bewustwording te vergroten.

De Nederlandse Brandwonden Stichting speelt een essentiële rol in het verbeteren van de zorg en ondersteuning voor mensen met brandwonden. Door middel van onderzoek, preventie, zorg, voorlichting en beleidsbeïnvloeding werken ze onvermoeibaar om de kwaliteit van leven van brandwondenslachtoffers te verbeteren. Doneren aan de Nederlandse Brandwonden Stichting kan op verschillende manieren, variërend van eenmalige giften tot nalatenschappen, waardoor iedereen kan bijdragen aan het belangrijke werk dat zij doen.

Bezoek de website

……………………………………………………………………………………………………………………….