Corona vandaag

‚ÄčIn 2020 staat ineens de hele wereld op zijn kop. Heel de wereld wordt getroffen door de pandemie Corona.

Corona vandaag

In februari 2020 is Corona in Nederland getraceerd en vanaf dat moment staat heel Nederland in het teken van de pandemie Corona – COVID-19.

COVID-19

COVID-19 is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus. De meeste mensen met COVID-19 hebben lichte tot matige symptomen en herstellen zonder speciale medische behandeling.

Het virus COVID-19 wordt voornamelijk verspreid via vochtdruppeltjes die vrijkomen als een besmette persoon hoest, niest of uitademt.

De druppels zijn te zwaar om in de lucht te blijven hangen en dalen snel neer op de grond of andere oppervlakken.

Iedereen kan besmet raken als het virus wordt ingeademd. Vaak weet je zelf niet dat je besmet wordt of als je in de buurt bent bij iemand met COVID-19. Je kunt ook besmetting oplopen als je een besmet oppervlak aanraakt en vervolgens je ogen, neus of mond aanraakt.

Maatregelen Corona

In het begin van de Corona pandemie gaat Nederland in een gedeeltelijke Lock down. Iedereen werkt thuis, scholen en vele winkels gaan dicht. Na de zomervakantie lijkt de pandemie onder controle en we mogen er weer wat meer op uit. Helaas vlak na dit punt krijgt Nederland te maken met een 2e golf.

Door de enorme besmettingen gaat Nederland wederom in Lock down, nu gaan ook alle winkels dicht en mogen er alleen nog noodzakelijke winkels open blijven. Nederland bereikt een hoogte punt aan besmettingen en ziekenhuizen raken overvol. Voor veel bedrijven in heel Nederland betekent het dat ze de deuren sluiten of alleen online hun diensten nog kunnen aanbieden.

Als je er op uit bent dan hou je 1,5 meter afstand en in de winkels is een mondkapje verplicht.

Avondklok

Het kabinet bepaalt zelfs dat een avondklok nodig is om de besmettingen tegen te gaan. Tegelijkertijd komen de vaccinates op gang.

De Engelse variant bereikt Nederland en het lijkt het erop dat een 3e golf onvermijdelijk is.

Corona krijgen we alleen onder controle als iedereen zich laat vaccineren. Heel 2021 zal de pandemie Nederland in zijn greep houden.

Iedereen blijft zoveel mogelijk thuis, en probeert zoveel mogelijk vanuit huis te werken en de kinderen krijgen vanuit huis les van hun meester en juf.

Symptomen Corona

De meest voorkomende symptomen zijn:

  • koorts
  • droge hoest
  • vermoeidheid

Heb je klachten dan moet jij je altijd laten testen. In heel Nederland zijn tal van teststraten.

Lees hier alles over het testen bij klachten.

Corona updates

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via het RIVM.

Op de website van Rijksoverheid staan alle regels en antwoorden op vragen omtrent Corona

Vragen over Corona

Heb je vragen over het coronavirus? Dan kun je terecht bij het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Voel jij je eenzaam, je staat er niet alleen voor! Je mag wel naar buiten, een wandeling naar het bos of rondje fietsen kan altijd. Op Wat te doen Vandaag  staan ook vele tips die je kunt gaan doen tijdens Corona.

 

Heb je hulp nodig? Kijk op eenzaam.nl voor hulp en advies.